Dikkat! Kredi kartı şifreniz post makinesi hilesiyle güvensiz ellere geçebilir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2006 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KREDİ KARTI YASASI'NDA DENETİM SIKINTISI

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ramazan Yıldız, Kredi Kartı Yasası'ndaki uygulamaların denetlenmemesinden dolayı sıkıntıların devam ettiğini bildirdi.

Ramazan Yıldız, yaptığı açıklamada, kredi kartı borcu yüzünden insanların canlarına kastetmeye başlamasının ardından hükümetin Kredi Kartı Yasası'nı çıkardığını hatırlatarak, "Yasa çıktıktan sonra kredi kartı mağdurlarına, borçlarını 18 ay taksitle ödemeleri için 2 aylık bir süre tanındı. Ancak bankalar, borçlarını taksitle ödemek isteyen kredi kartı mağdurlarından yüzde 15'nin başvurusunu oyalayarak 2 aylık sürenin dolmasına neden oldu. Kredi kartı mağdurları bu durumda ana borçlarını 18 ay taksitle değil hepsini birden ödemek zorunda kalacak" dedi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle sokakta kredi kartı dağıtımının da yasaklandığını hatırlatan Yıldız, "Ancak bankalar yine peynir ekmek gibi sokaklarda kredi kartı dağıtıyor. Ayrıca, bir kişiye 2'den fazla kredi kartı verilmesi yasaklandı ama isteyen 2'den fazla kredi kartı alabiliyor. Yasanın uygulamaları mutlaka denetlenmeli. Denetim olmadığı için sıkıntılar yasadan önce olduğu gibi bundan sonrada devam eder" diye konuştu.

Kredi kartında şifre uygulamasının da bazı sakıncaları olduğunu kaydeden Yıldız, "Şifrenin iyi yanları olduğu gibi kötü yanları da var. Örneğin post makinesine cips koyduğunuzda şifre olduğu gibi çıkıyor. Kötü niyetli satıcılar post makinesinden şifreyi alıp internet üzerinden alışveriş yapabilirler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber